+32 (0)479 06 31 61 info@mql.be

Bekwame stukadoors kunnen unieke ontwerpen en texturen creëren

door | 4 jun 2023

BIJBOUW • Keurstraat – Genk

Bij een aanbouw in gevelbepleistering zijn er meerdere interessante aspecten om rekening mee te houden. Hier zijn een paar:
Maatwerk: Bij het toevoegen van een aanbouw aan een gebouw is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de gevelbepleistering aansluit bij het bestaande gebouw. Dit kan een uitdagende taak zijn, maar het biedt ook de mogelijkheid tot maatwerk. Bekwame stukadoors kunnen unieke ontwerpen en texturen creëren die naadloos aansluiten bij de originele gevel, waardoor een samenhangende en aantrekkelijke uitstraling ontstaat.

Verhoogde duurzaamheid: het pleisteren van een aanbouw kan helpen om deze tegen de elementen te beschermen en de duurzaamheid te vergroten. Een hoogwaardige pleister kan een barrière vormen tegen water en vocht, waardoor schade aan de onderliggende structuur wordt voorkomen. Dit is vooral belangrijk in gebieden met barre weersomstandigheden of een hoge luchtvochtigheid.

Energiezuinigheid: Ook het bepleisteren van een aanbouw kan de energiezuinigheid van een gebouw verbeteren. Door een goede afdichting te creëren tussen de uitbreiding en het bestaande gebouw, kan het pleisterwerk luchtlekken helpen voorkomen en de kosten voor verwarming en koeling verlagen.

Esthetiek: Ten slotte kan gevelbepleistering de algehele esthetiek van een aanbouw verbeteren. Met de juiste technieken en materialen kan pleisterwerk een glad, uniform oppervlak creëren dat past bij de stijl van het gebouw. Het kan ook worden gebruikt om decoratieve elementen toe te voegen, zoals lijstwerk of patronen, die de aanbouw een unieke en aantrekkelijke uitstraling geven.